Sieraden

Kijk voor meer  hippe sieraden, bijvoorbeeld enkelbandjes, armbandjes, kettingen en oorbellen op Leelavadee Jewelry: 

www.leelavadee.nl

Of op Fishermanspants:

http://www.fishermanspants.nl/c-2497438/sieraden/
 

Ohm / Aum, het spirituele teken, het heilige geluid, ook wel de oerklank genoemd. Hindoes geloven dat het een symbool is van geestelijke volmaaktheid en dat dit geluid aan de vorming van het universum voorafging. Het symbool ॐ (Ohm) is een mystieke, heilige lettergreep in dharmische religies (hindoeisme, boeddhisme), en wordt vaak gebruikt aan het begin van een mantra. Een mantra is een woord of zin, een spreuk, die gebruikt wordt tijdens het mediteren. De Ohm mantra is de kortste mantra die er is en is de basis voor vele andere mantra`s. De bekendste is wel `Ohm mani padme hum`.

Phra Pitta, is een goede beschermer, snoert de mensen die kwaadspreken de mond, hij brengt voorspoed en geluk. Tevens bevordert hij de vruchtbaarheid. 

Ganesha, een hindoeistische godheid met een olifanten hoofd.
Hij is de god van kennis en wijsheid, neemt hindernissen weg en is de beschermheilige van reizigers. Hindoes bidden tot Ganesha voor ze aan iets nieuws beginnen, zoals een nieuwe baan of wanneer ze verhuizen. Ganesha is de zoon van Shiva en Parvati. Hij rijdt op een muis of een rat. 

Yin-Yang, staat symbool voor een goede en evenwichtige balans, tot elkaar komen, samensmelten.
Yin is vrouwelijk , Yang is mannelijk. Het symboliseert 2 tegengestelde eigenschappen die zijn samengesmolten tot een koppel, de een is ondenkbaar zonder de ander. 

Mala, een kralensnoer, hoofdzakelijk gebruikt om mantra`s te tellen. Er zijn vele verschillende soorten, met diverse hoeveelheden aan kralen voor verschillende doelen.

Srivatsa, een oneindige knoop, en een van de 8 gelukssymbolen (ashtamangala) in het Tibetaans Boeddhisme. Hij symboliseert voorspoed, een lang leven en de oneindigheid.

 

Sorteer op

© 2006 - 2022 LOTUS OOSTERSE ARTIKELEN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel