Relax betekent ontspan, ontspannen is tot rust komen.

Helaas hebben we zelden de kans om tot rust te komen want we stressen wat af met z`n allen.
Druk-druk-druk...
Mensen hebben geen tijd meer om te relaxen. Dat wordt in de loop van deze eeuw gegarandeerd een groot probleem. Men verwacht dat maar liefst 25 procent van de bevolking te kampen zal krijgen met depressieoververmoeidheid en stress. Men weet inmiddels ook dat hoe drukker mensen het hebben, hoe minder ze geneigd zijn daadwerkelijk iets aan hun stresssituatie te doen. Ze hebben het immers veel te druk om te rusten of eens langs een dokter te gaan, ook al lopen ze rond met vervelende lichamelijke kwaaltjes.

Stress zit hem vooral in te veel keuze`s hebben. Op één of andere manier moeten we tegenwoordig allemaal zo veel en mogen we van onszelf niet meer rusten tot al onze plichten volbracht zijn.

Stress is taboe. Vaak zijn mensen zich wel bewust van hoofdpijn, nekpijn, spierpijn, maar leggen ze de link niet met stress.

De grootste bron van onrust is het gevoel je leven niet onder controle te hebben. Als je voortdurend vindt dat je werk, je kinderen, je relatie, je financiën en je huishouden je ontglippen, dan kun je niet rusten, en zal het gevoel van te moeten relaxen je nóg onrustiger maken. Daarom is het goed om een paar keer per jaar je leven onder de loep te nemen, en te schrappen wat je niet meer past. Overbodige spullen doe je het huis uit, activiteiten die je niet leuk meer vindt, doe je niet meer, en in mensen die alleen maar je energie opslorpen investeer je ook geen tijd meer. 
De rust en de tijd die je daarvoor in de plaats krijgt, kun je benutten om efficiënt te relaxen.

Relaxen doe je zo:

 • Voel je niet schuldig als je aan het niksen bent, want rusten mag niet alleen, het móét.
 • Chaos om je heen is onvermijdelijk, lastig, maar niet dodelijk. Alles opruimen kan nooit, elke dag maximaal tien minuutjes het hoogstnoodzakelijke opruimen is prima.
 • Relaxen is belangrijker dan sporten. Vind je sport een heerlijke ontspanning? 
  Prima, houden zo! 
  Maar als je alleen gaat sporten door de maatschappelijke druk, hou er dan mee op. 
  Probeer eens een yogales, je bent lichamelijk bezig maar je leert ook je te ontspannen.
 • Televisiekijken is veel minder ontspannend dan je denkt. Echt relaxen gaat beter naarmate je minder geprikkeld wordt.
 • Durf eens nee te zeggen als iemand je wat vraagt.
 • Laat je eens masseren, een ontspanningsmassage of voetmassage kan wonderen doen.
 • Luister naar rustgevende muziek, het liefst met je ogen dicht.
 • Shop eens rustig op onze site en kom tot de ontdekking dat je kunt relaxen met een van de vele items die we hier aanbieden! Hier vind je alles om te ontspannen, van loungekussens tot yogabroeken, van meditatie CD`s tot windgongen, van massageolie tot wierook.

15 minuutjes RELAXEN per dag zijn voldoende om helemaal te ontspannen. 
Je kunt dit `s morgens vroeg doen zodat je de dag goed en ontspannen begint, of `s avonds voor het slapen gaan, zodat je rustig en ontspannen in slaapt kunt komen. Na een goede nachtrust sta je weer fit op.
Je kunt jouw tijd doorbrengen met spijt hebben over gisteren of je zorgen maken om morgen, maar je leeft vandaag. Dus je kunt maar beter genieten. Nu en hier! 
                      
                                  Yesterday is history, to-morrow is mistery.
                                          To-day is a gift, let it be a present.

                                                       


© 2006 - 2022 LOTUS OOSTERSE ARTIKELEN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel