Alle CD`s zijn gecomponeerd door Chamras Saewataporn, een muzikant en componist die werd geboren in 1955 in Thailand aan de oevers van de Chao Phraya-rivier en vlakbij de tempel Wat Prayoon Wongsawas.
Zij ouders kwamen uit China, de economische situatie was beperkt.
Chamras studeerde aan de Chulalongkorn Universiteit te Bangkok en werd opgeleid tot ingenieur, net zoals zijn drie andere broers, maar hij was meer geïnspireerd door muziek.
Tijdens zijn studie werkte hij in restaurants en discotheken als muzikant.
Hij heeft nooit een muzikale opleiding gevolgd.

Hij groeide op naast de rivier. Hij liep vaak over de Memorial Bridge over de rivier en kwam zo in de eenzaamheid van Thonburi. Het was ook de tempel, de Wat Prayoon Wongsawas, die hem veel heeft geleerd over de filosofie achter het leven en de dood. Dat maakte Chamras nog meer bewust van de schoonheid van alles. Schoonheid die hij wilde uitdrukken in zijn muziek.

De circel van het leven en het stromen van water heeft hem enorm geinspireerd.
Chamras heeft meer dan duizend liedjes gecomponeerd, een honderd van hen werden gespeeld als thema muziek in films. Hij won vele nationale en internationale prijzen, zoals de beste muziek uit 32e Asia-Pacific Film Festival 1987 Taipei en een Thailand Oscar in 1986 voor het nummer Nam-sor-sai. "Maar veel awards en geld moet niet het doel van een muzikant."

Hij gelooft dat zijn muziek, zijn schepping, het eigendom van het universum wordt. "Wanneer ik sterf en, indien mogelijk, opnieuw geboren worden, zou ik willen dat ik kon luisteren naar mijn eigen muziek."  Hij componeerde vele reeksen van geestelijke liederen gemaakt voor genezing en ontspanning.

Chamras is een spiritueel Boeddhist. "Mijn leven als componist vereist geen roem en geld, maar rust en slaap," wijst hij duidelijk. "Het geld en business systeem vernietigt alleen een musicus` geest en vernietigt de sfeer van de mens." Voegde hij eraan toe.
Hoewel de meeste van Chamras` muziek is verbonden met zijn ervaring in het verleden, is terugkijken niet zijn filosofie. Chamras is een man van de toekomst en blijft muziek componeren tot op de dag van vandaag. "Mijn beste nummers moeten nog komen".

 

© 2006 - 2022 LOTUS OOSTERSE ARTIKELEN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel